Diyarbakır ve Mardin'de Bombalı Saldırılar

Diyarbakır ve Mardin'de Bombalı Saldırılar

Mardin’in Kızıltepe ilçesi ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde polis araçlarına yönelik art arda bombalı saldırılar meydana geldi.

Güneydoğu'nun iki büyük kenti Mardin ve Diyarbakır çarşamba akşamı bombalı saldırılarla sarsıldı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, saldırıda 1 polis ve 2 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sur'da da can kaybı

Mardin'in ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi On Gözlü Köprü yakınlarında da polis servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Valilik'ten yapılan açıklamada 5 sivilin hayatını kaybettiği, 5'i polis 12 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Saldırılardan PKK örgütü sorumlu tutuluyor.

Tamamı aynı aileden

Sur'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin tümü aynı aileden. Yukarıdaki fotoğrafta görünen anne Demet Yıldırım Aydın, bebeği Ceylan Naz Aydın, diğer çocuğu Oğuz Aydın, Demet'in annesi Behiye Yıldırım ve kızkardeşi Derya Yıldırım hayatını kaybetti. Dede Necati Yıldırım yaralı.

Bayık: Savaş artık dağlarla sınırlı değildir

KCK Yürütme Konseyi Eş başkanı Cemil Bayık, hafta sonu yaptığı açıklamada "Savaş artık dağlarla sınırlı değildir" ve "Polisler şehirlerde eskisi gibi yaşayamayacak" gibi ifadelerle PKK'nın şehirlerde saldırı yapacağının sinyallerini vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.