Doğal gaza zam kapıda

Doğal gaza zam kapıda

“Konutlara zam ekim ayı için planlanıyor”

BOTAŞ, ekim ayında sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yüzde 10 üzerinde zam hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Dünya gazetesinin haberine göre, konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar, zam önerilerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na iletildiğini belirtti. Gelinen aşamada elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yüzde 10’un üzerinde bir zam planlandığı bildirildi. Sanayide üretilen elektrik için de zam önerildiği ancak sanayi kesiminin fiyat artışlarına duyarlılığı nedeniyle bakanlığın bu konuda çekinceli olduğu öğrenildi.

“Konutlara zam ekim ayı için planlanıyor”

Konutlarda kullanılan doğal gaza zam yapılmasının ekim ayı için planlanmadığı vurgulanırken, yapılacak zammın sadece bir tüketim grubuna yüksek oranlı olmaması için dağıtılması ve daha düşük oranlı tutulması yönünde de bir çalışmanın olduğu kaydedildi.

Gelinen aşamada, elektrik üretimindeki doğal gaza yapılacak artışın kesinleştiği, diğer tüketim gruplarına da olası senaryolara göre birkaç gün içinde karar verileceği bildirildi.

whats.png

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.