"Doğu Guta'da 11 rejim tankı imha edildi"

"Doğu Guta'da 11 rejim tankı imha edildi"

Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) Doğu Guta'da rejim güçlerine yönelik devam eden saldırılara ait rakamları açıkladı.

Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) Doğu Guta'da rejim güçlerine yönelik devam eden saldırılara ait rakamları açıkladı.


HTŞ'ye bağlı İba Haber Ajansı, Doğu Guta'nın Harasta bölgesinde Rusya ve İran destekli güçlere karşı başlatılan "Haksızlığa Uğratıldılar" operasyonuyla ilgili rakamları açıkladı.


Yapılan açıklamada verilen rakamları devam eden operasyonun son 20 gününü kapsadığı belirtildi.

"500'den fazla ölü"

Doğu Guta'daki Harasta bölgesinde başlatılan saldırılarda rejime bağlı güçlerden 500'den fazla kişinin öldürüldüğü ve bunların 107'sinin rütbeli askerlerden oluştuğunun belirtildiği rakamlara göre, rejime bağlı güçlerden en az 20 kişi yaşanan çatışmalarda esir alındı.

"11 tank tahrip edildi çok sayıda silah ele geçirildi"

Muhalif gruba bağlı ajans tarafından servis edilen rakamlara göre, bölgede son yirmi gün içinde yaşanan çatışmalarda rejime bağlı güçlere ait 11 tank tahrip edilirken, çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi.


Öte yandan Harasta bölgesinde muhaliflerce düzenlenen saldırılarda, "tünel bombası" taktiğiyle rejime ait bir mevzinin imha edildiği ve iki canlı bomba saldırısının gerçekleştirildiği belirtildi.


Doğu Guta'daki muhalifler geçtiğimiz sene 15 Kasım tarihinde Harasta bölgesindeki rejim mevzilerine yönelik "Haksızlığa Uğratıldılar" isimli bir askeri operasyon başlatmıştı.

Ajans tarafından yayınlanan grafik:



Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.