Doğu Guta'da Güç Mücadelesi

Doğu Guta'da Güç Mücadelesi

Başkent Şam’ın Doğu Guta bölgesinde muhalif gruplardan Ceyş’ul İslam, Feylak’ur Rahman ve Ceyş’ul Fustat arasındaki çatışmalar ikinci haftasına girdi.

Başkent Şam’ın Doğu Guta bölgesinde muhalif gruplardan Ceyş’ul İslam iki haftadan bu yana Feylak’ur Rahman ve Ceyş’ul Fustat ile çatışıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman, 28 Nisan’dan bu yana yaşanan çatışmalarda her iki taraftan toplamda 300’den fazla savaşçının hayatını kaybettiğini duyurdu. Abdurrahman, hayatını kaybeden savaşçılardan büyük çoğunluğunun Ceyş’ul İslam ve Nusra Cephesi’ne bağlı olduğunu belirtti.

Gözlemevi’nin sahadaki aktivistlerde dayandırdığı raporunda, birçok arabuluculuk girişimin başarısızlığa uğradığı, çatışmaların durdurulması talebiyle halkın protesto gösterileri düzenlediği bildirildi.

Londra merkezli kuruluşun açıklamasına göre çatışmalar sırasında biri çocuk, on sivil de yaşamını yitirdi.

Suriye Kızılayı’ndan yapılan açıklamada ise Doğu Guta’da görev yapan Nabil el Daas isimli doktorun da çatışmalarda hayatını kaybettiği açıklandı.

Muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta bölgesi büyük oranda Ceyş’ul İslam (İslam Ordusu) tarafından kontrol ediliyor. Ceyş’ul İslam’ın çatıştığı muhalif gruplardan Feylak’ur Rahman, Şubat 2016’da Ecnad’uş Şam İslam Birliği ile birleştiğini duyurmuştu. Ceyş’ul İslam’ın çatışma yaşadığı diğer muhalif grup Ceyş’ul Fustat ise Nusra Cephesi, Ahrar’uş Şam İslami Hareketi ve Fecr’ul Ümme ortaklığıyla kurulmuştu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.