Doğu Guta'da 'kısmi tahliye' için anlaşma

Doğu Guta'da 'kısmi tahliye' için anlaşma

Esed rejiminin abluka altında tuttuğu Doğu Guta'daki en büyük askeri muhalif gruplardan Ceyşu'l İslam, kontrolündeki alanlarda bulunan yaralıların tahliyesi için Rusya ile BM üzerinden anlaştıklarını duyurdu.

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun ablukasındaki Doğu Guta'daki en büyük askeri muhalif gruplardan Ceyşu'l İslam yaptığı yazılı açıklamada, bölgedeki yaralıların Rusya ile Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde tahliye edilmesi için anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Açıklamada, "Doğu Guta'ya düzenlenen vahşi saldırıların son bulması için BM ve bazı uluslararası taraflarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Görüşmelerimiz uluslararası kararlar ve özellikle BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2254 ve 2401 sayılı kararları çerçevesinde gerçekleşiyor." ifadelerine yer verildi.

Anlaşmanın ne zaman uygulanacağı belirsiz

Bölgeye abluka yüzünden tıbbi malzemelerin girişine izin verilmemesine ve sağlık noktalarının hedef alınmasına değinilen açıklamada, "Rusya tarafıyla BM üzerinden Doğu Guta'daki yaralıların tedavi edilmeleri için bölgeden kademeli olarak tahliyesi konusunda anlaştık." denildi.

Ancak anlaşmanın ne zaman uygulamaya geçirileceği belirtilmedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.