Doğu Guta'daki muhaliflerden 'zafer' filmi

Doğu Guta'daki muhaliflerden 'zafer' filmi

Suriye'nin Doğu Guta bölgesindeki muhalifler ''Zaferin Ünvanı'' isimli yeni bir video yayınladı.

Suriye'nin Doğu Guta bölgesindeki muhalifler "Zaferin Ünvanı" isimli yeni bir video yayınladı.

Yaklaşık 5 yıldır rejim güçleri ve yabancı Şii milisler tarafından kuşatma altında tutulan Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki muhalifler 12 dakikalık yeni bir film yayınladı.


"Zaferin Ünvanı" ismini taşıyan filmde, Doğu Guta bölgesinde rejim güçleri ve müttefiklerine karşı bir direniş hattı oluşturan muhaliflerin düzenlediği saldırılara ait görüntüler yer alıyor. 


Doğu Guta ve Cobar mahallelerine yönelik rejimin sürekli olarak denediği ilerleme girişimlerinden bahsedilen videoda, muhalifler tarafından ilerleme girişimlerinin bugüne kadar başarısız olduğu vurgulandı.

Rejim güçlerinin genellikle zırhlı birlikler ve özel operasyon taburuyla bölgede gerçekleştirdiği girişimler, Feylaku'r Rahman grubu öncülüğündeki muhaliflerin oluşturduğu savunma hattı sebebiyle çoğu zaman geri püskürtülüyor.

Özellikle başkent Şam'ın muhaliflerin kontrolündeki son mahallesi olan Cobar'ın Doğu Guta bölgesiyle olan bağlantısını kesmek  isteyen rejim güçlerinin bu bölgede oldukça fazla kayıp verdiği ifade ediliyor.

Muhalif kaynaklar tarafından İngilizce altyazılı olarak servis edilen video:

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.