Doğu Guta'ya 3 haftada 358 bomba düştü

Doğu Guta'ya 3 haftada 358 bomba düştü

Suriye Sivil Savunma birimi rejimin Doğu Guta'ya düzenlediği hava ve kara saldırıları ile ilgili rakamları paylaştı.

Suriye Sivil Savunma birimi rejimin Doğu Guta'ya düzenlediği hava ve kara saldırıları ile ilgili rakamları paylaştı

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde görev yapan Suriye Sivil Savunma birimi bölgeye düzenlenen son saldırılar ile ilgili rakamları kamuoyu ile paylaştı. Sivil Savunma biriminin paylaştığı bilgilerde bölgeye düzenlenen hava ve kara bombardımanlarında ölen sivillere ait rakamlara da yer verildi.

"Saldırılarda 50 sivil öldü 74 sivil de yaralandı"

Sivil Savunma birimi tarafından yayınlanan infografikte yer alan rakamlara göre, 16 Temmuz - 8 Ağustos tarifleri arasında rejime bağlı güçlerin Doğu Guta bölgesine düzenlediği hava ve kara saldırılarında 50 sivil yaşamını yitirdi 74 sivil ise yaralandı.

187 hava saldırısı ve 371 füze

Belirtilen 23 günlük zaman zarfında Doğu Guta bölgesine yönelik savaş uçakları tarafından 187 hava saldırısının düzenlendiğini belirtildiği infografikte bölgeye yönelik 371 karadan karaya füze saldırısının da gerçekleştirildiği bilgisi eklenmiş. Ayrıca bölgenin 23 gün içinde 177 ağır silah atışına maruz kaldığı da ifade ediliyor.

Sivil savunma görevlilerinden 1 kişi yaşamını yitirdi

Yayınlanan bilgilerde, belirtilen tarih aralığında bölgeye yönelik rejime bağlı güçlerce düzenlenen saldırılarda 1 sivil savunma görevlisinin yaşamını yitirdiği 2 görevlinin ise yaralandığı ifade edildi.

Sivil Savunma biriminin yayınladığı, 16 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasındaki süreç ile ilgili rakamların yer aldığı infografik:


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.