Doğu Musul'un yüzde 60'ı IŞİD'den alındı

Doğu Musul'un yüzde 60'ı IŞİD'den alındı

Bağdat hükümetine bağlı güçler, 17 Ekim tarihinden bu yana Musul'un doğu bölgesinde ilerleme kaydederken, batısında ise henüz bir operasyon başlatmadı.

Irak'ta IŞİD'in yaklaşık iki buçuk yıldır elinde tuttuğu Musul kentini ele geçirmek amacıyla geçen Ekim ayında başlatılan operasyonlar kapsamında, kentin doğusunun yüzde 60'ında kontrolün sağlandığı belirtiliyor.

Örgütün 10 Haziran 2014'ten bu yana elinde tuttuğu kenti kurtarmak amacıyla başlatılan operasyonlarda 88 gün geride kaldı.

Dicle Nehri'nin ikiye ayırdığı kentin doğu ve batı yakalarında toplamda 183 mahalle bulunuyor. Bağdat hükümetine bağlı güçler ve Şii milisler, IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonlar sonucu kentin doğu yakasındaki 84 mahalleden 50'sini alarak, bölgenin yüzde 60'ında kontrolü sağlarken, batı yakasında ise henüz operasyonlar başlamadı.

ABD tarafından eğitilmiş yaklaşık 10 bin savaşçıdan oluşan birliğin etkin olduğu doğu yakasındaki 12 mahallede çatışmaların sürdüğü, henüz ulaşılamayan 22 mahallenin ise IŞİD denetiminde olduğu aktarılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.