Doğu Türkistan'daki toplama kampları 'yasallaştı'

Doğu Türkistan'daki toplama kampları 'yasallaştı'

Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan ve milyonlarca Müslüman Uygur Türk'ün zorla tutulduğu kamplar Pekin hükümeti tarafından yasallaştırıldı.

Çin'in "radikallikle" suçladığı Uygur Türklerini keyfi gözaltılarla zorla tuttuğu iddia edilen ancak Pekin hükümetinin varlığını reddettiği "gözetim kampları" yasallaştı.

Uygur Özerk Bölgesi yetkilileri, "radikal ideolojilerle" mücadele kapsamında "mesleki yeterlilik eğitim merkezleri" oluşturulması için yasalarda değişikliğe gitti.

Birleşmiş Milletler (BM) Ağustos ayında yayımladığı raporda Çin'in bir milyona yakın Uygur Türkü'nü "yeniden eğitim" için bölgedeki kamplara gönderdiği yönündeki haberlerin endişe verici olduğu uyarısında bulunmuştu.

Pekin ise bu haberleri yalanlamıştı.

Gıda dışı helal ürünlere karşı kampanya

Gözetim kamplarıyla ilgili yasal değişiklik, 12 milyona yakın Müslüman azınlığın yaşadığı Doğu Türkistan'da gıda olmayan helal ürünlere yönelik kampanya başlatılması sonrası geldi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.