Doğu Türkistanlı savaşçılar yeni görüntüler paylaştı

Doğu Türkistanlı savaşçılar yeni görüntüler paylaştı

Türkistan İslam Partisi, Suriye'deki savaşçılarının yeni görüntülerini yayınladı.

Doğu Türkistanlı Uygurlar tarafından kurulan cihat yanlısı Türkistan İslam Partisi, Suriye'de Esed rejimine karşı mücaede eden savaşçılarının yeni görüntülerini paylaştı.

Grubun medya kolu İslam Avazı tarafından yayınlanan görüntülerde, Suriye'deki Türkistanlı savaşçıların cephe hatlarındaki gündelik yaşamına ilişkin görüntüler yer alıyor. Kuran ayetleri ve hadislere de yer verilen görüntülerde Esed rejimi ve müttefiklerine karşı mücadelenin devam edeceği bildiriliyor.

Yaklaşık 12 dakika uzunluğundaki video görüntüsü, Türkistanlı savaşçılarla yapılan kısa röportajlarla son buluyor.

Askeri kapasitesiyle öne çıkıyor

80'li yılların sonunda Uygurlar tarafından kurulan Türkistan İslam Partisi, Doğu Türkistan'da 'bağımsız bir İslam devleti' kurma hedefiyle kuruluşunu ilan etti. Cihat yanlısı grubun çok sayıda üyesi, Suriye'de Esed rejimi ve müttefiklerine karşı sürdürülen mücadelede aktif rol alıyor.

Gruba bağlı savaşçılar, 2015 yılında İdlib'in muhalifler tarafından ele geçirilmesinde önemli rol oynamıştı.

Lazkiye kırsalındaki Kürt ve Türkmen dağları ile Cisr eş-Şuğur kentini büyük oranda Türkistanlı savaşçılar kontrol ediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.