Dolar 7 TL'nin üzerinde

Dolar 7 TL'nin üzerinde

Dolar kuru 7.03 seviyesinin de üzerine çıktıktan sonra 7 TL sınırında dalgalanıyor.

Güne 6,96 lira seviyesinden başlayan dolar, Londra’da swap faizlerinin bir anda artmasının etkisiyle 7 liranın üzerine çıktı.

Dün TL likiditenin son bir yılda atılan adımlarla neredeyse yok olma noktasına geldiği Londra swap (döviz takası) piyasalarında gecelik vadede TL faizi Nisan 2019’dan beri ilk kez 1,050 seviyesine kadar yükseldi. Likidite sıkışıklığı nedeniyle piyasada bulamadığı TL’yi Türk varlıklarını elden çıkararak aşmak isteyen yabancıların satışıyla BIST-100 endeksi dün sert düştü. BIST-100 endeksinde dün düşüş bir ara %5.5’e yaklaştıktan sonra endeks günü %3.53 düşüşle tamamladı.

Londra'daki swap faizlerinin bir anda uçmasının ardından Türk Lirası ihtiyacı olan yabancılar hisse senedi ve tahvil satışı gerçekleştirdi. Bunun üzerine Borsa İstanbul'da dün yüzde 3'ü aşkın kayıp yaşandı. Dolar/TL 7.03 seviyesinin de üzerine çıktı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.