Dolar kuru 11.5 lira sınırına dayandı

Dolar kuru 11.5 lira sınırına dayandı

Dolar kuru gündemdeki son gelişmelere paralel olarak 11,47'yi aşarak rekor tazeledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) cephesinde başkanlığa aday gösterilen isimlerin açıklanması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kur ve faiz hakkında yaptığı konuşmanın etkisiyle, Dolar/TL kuru saat 19:25’de 11,47'yi aşarak rekor tazeledi.

Bloomberg HT'nin aktardığı habere göre, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına bilgilendirme yapan Erdoğan’ın açıklamaları sırasında dolar/TL 11,47'yi aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Kur ve faiz oyununu görüyoruz. Güçlü bir duruş sergileyerek girdiğimiz her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından zaferle çıkacağız.” dedi.

Öte yandan Biden'ın Fed başkanlığına yeniden Powell'ı aday göstermesinin ardında Bloomberg dolar endeksi Eylül 2020'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Dolar kuru saat 08.40 itibarıyla 11.41 liradan işlem görüyor.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.