Dolar kurunda son durum

Dolar kurunda son durum

Dolar kuru güne 5.4490 seviyesinde başladı. 2019 yılına 5.30 TL seviyelerinden başlayan Dolar/TL, gece yarısından sonra 5.88'i görmüştü.

Dolar/ TL yeni güne 5.4490 seviyesinde başladı. 2019 yılına 5.30 TL seviyelerinden başlayan Dolar/TL, küresel piyasalarda artan küresel büyüme endişelerine paralel 5.3990'ı test etmişti. Kur dün gece yarısından sonra da Apple ve Japon Yeni kaynaklı şokun ardından sığ piyasada 5.88'e kadar tırmanmıştı. TL'nin dolar karşısında yüzde 8 değer yitirmesinde tombul parmak (Flash Crash)  etkisi olduğu ileri sürülmüştü.

Güne yükselişle başladı

Habertürk'ün haberine göre; Gün içinde 5.46 ile 5.50 TL arasında dalgalanan kur bugün de yükselişine devam ediyor. Yeni güne 5.4490 seviyesinde başlayan TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 1.4'ü aştı. 

Dolar/TL'de bu yükselişin, uluslararası piyasalarda görülen volatiliteden dolayı riskten kaçış ve Asya'daki hacimsiz işlemlerde algoritmaların tetiklenmesi olarak gösteriliyor.

Küresel ekonominin yavaşladığı endişelerini canlı tutan Çin imalat PMI verisinin ardından yen gibi güvenli liman kabul  edilen para birimleri dolar karşısında değer kazandı. ABD'de bazı devlet hizmetlerine ödenek bulunamaması ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımlarına tahmin edilenden önce ara vereceği  beklentisi de yatırımcıların temkinli olmasına neden oluyor. Öte yandan Suriye'de devam eden belirsizlikler, ABD-Türkiye ilişkileri ise piyasalarda yakından izlenmeye devam ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.