Dolar kurunda son durum

Dolar kurunda son durum

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin verdiği karar sonrası 6.15'i gören dolar/TL kuru, yeni güne de hareketli başladı.

Dolar/TL kuru, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul kararıyla kararı sonrası kur dün akşam 6.1528'e yükseldi. Kur bugün de en yüksek 6.1940'ı test etti. 

Euro da 6.9482'ye yükselirken sterlin de 8 seviyesini aştı. 

Borsa İstanbul 100 Endeksi ise dünü yüzde 1'in üzerinde kayıpla tamamlamıştı.

YSK dün akşam İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. Seçimler sadece Büyükşehir için tekrarlanacak. 

"Orta uzun vadeli düşünmek zorlaşıyor"

Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar Bloomberg HT'ye yeniden seçimin etkilerine dair "piyasaların en istemediği şey belirsizliktir. Bu belirsizliği en fazla yaratan şey siyaset. Son 4 - 5 yıldır yüksek tansiyonlu seçimler yaşandı. Tüm ekonomik aktörler seçimlerden yoruldu. Bu kadar siyasetin piyasalar üzerinde gölge yarattığı ortamda orta ve uzun vadeli düşünmek zorlaşıyor..Türkiye'nin CDS'leri neden 450'lerde, neden kredi notu Nijerya ile aynı seviyede, bir an önce bunlara odaklanmak gerekiyor" değerlendirmesini yaptı. 

facebanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.