Dolar yeniden 13 liranın üzerine çıktı

Dolar yeniden 13 liranın üzerine çıktı

Dolar kuru yeniden 13 lira seviyesinin üzerine tırmandı.

Haftanın ilk önemli verisi olan büyüme rakamlarını karşılayan yurt içi piyasalar, beklentilerin hafif altında gerçekleşen 3. çeyrek büyüme verisine kayda değer bir tepki vermedi. Gün ortasına doğru hareketlenen kurlar yönünü yukarı çevirdi.

Sabah saatlerinde 12,80 seviyelerinde dalgalanan dolar/TL, gün ortasında 13 liranın üzerini test etti. Dolar/TL ile aynı grafikleri çizen euro/TL ise 14,80 civarında el değiştiriyor.  

Borsa İstanbul yatay

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,27 azalışla 1.803 puandan başladı. Açılışın ardından kayıplarını geri alan BİST 100 hisse senetleri, artıya geçti ve 1.813 puan seviyelerine çıktı. 

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor

Altın fiyatları, dolardaki değer kaybından destek alarak yükselirken, yatırımcıların Omicron varyantının küresel ekonomiye olabilecek etkisinin değerlendirmeye devam etti. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,5 civarı artarak 1,792 dolara yükseldi. 

Kaynak: Dünya

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.