Dolar yüksek seyrini koruyor

Dolar yüksek seyrini koruyor

Dolar/TL 5.80 seviyesinin üzerindeki hareketine devam ediyor.

ABD-Çin ticaret savaşı ve anlaşmasız Brexit ihtimalinin neden olduğu küresel riskten kaçış baskısına Arjantin'in sermaye kontrollerine gitmesi de eklenirken dolar/TL 5.80 seviyesinin üzerindeki hareketine devam ediyor. Dolar/TL bu sabah 5.83'ün üzerinde işlem görüyor.

Piyasalar bugün açıklanacak olan ikinci çeyrek büyüme verisi ile yarın açıklanacak enflasyon verilerini bekliyor. Öte yandan jeopolitik gelişmeler de piyasalarda yakından takip edilirken Rusya ordusu, ABD'nin Moskova ya da Ankara'yı önceden uyarmadan Suriye'nin İdlib vilayetinde hava saldırısı düzenlediğini ve buradaki ateşkesi tehlikeye attığını açıkladı.

Bankacılar ABD piyasalarındaki tatil nedeniyle bugün işlem hacimlerinin bir miktar azalmasını da bekliyorlar.

Bankacılar kurda 5.75 seviyesine kadar olabilecek bir çekilmenin düzeltme hareketi olarak görülmesi gerektiğini belirtirken, yukarıda ise 5.85 seviyesinin üzerinde kalıcı kapanışların ise önemine dikkat çekiyor.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.