"Dolardaki dalgalanma tamamen suni"

"Dolardaki dalgalanma tamamen suni"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, 'Dolardaki yükseliş, dalgalanma tamamen sentetiktir, sunidir. Bunlara inanmayınız, bunlar geçicidir' açıklamalarında bulundu

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen bayramlaşma programında konuşan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ekonomiye dair açıklamalar yaptı.

"Adam bizi dolarla terbiye etmeye kalkıyor"

"Türkiye'nin sanayisini geliştirip ihracatını artırarak bölgede rol ve iddia sahibi bir güç olduğunu" anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: Bugün gelinen noktada her şey ortadadır. Müttefik olarak gördüğümüz bir devletin başı, Twitter üzerinden, medya önünde açıkçası müttefiki olarak göstermiş oldukları Türkiye'yi hedef alma cüretini göstermektedir. Adam bizi dolarla terbiye etmeye kalkıyor. Ey bre gafil, Çanakkale'de çarığını kaynatarak çorbasını içen bir ecdanın torunlarını sen dolarla korkutabilir misin? Ne yaparsan yap beyhude. Biz Allah'ın izniyle bunların üstesinden gelecek kapasiteye de birikime de ekonomik parametreye de sahibiz.

"Hedef alınan Türkiye'dir"

Çavuşoğlu, Türkiye'nin 2011 yılından bu yana yıllık ortalama yüzde 5,5 büyüdüğünü söyleyerek, "Türkiye tüm yatırımlarını yapmaya, zenginleşmeye devam ediyor. İhracatımız artıyor. Enflasyonumuz 2002 yılından önceki gibi yüzde 71,5 değil, ortalama yüzde 10,5. Bu parametreler varken, dolardaki yükseliş, dalgalanma tamamen sentetiktir, sunidir. Tamamen hedef alınan Türkiye'dir. Bunlara inanmayınız, bunlar geçicidir. Biz bunların üstesinden geleceğiz inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.