Dolar/TL rekor tazeledi

Dolar/TL rekor tazeledi

Faiz indirim kararıyla tarihi zirveyi gören dolar/TL, bu sabah rekorunu 8,8995 olarak güncelledi.

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirim kararıyla yükselişini hızlandıran dolar/TL, yeni haftanın ilk gününe de rekor tazeleyerek başladı. 

Geçen haftanın son işlem saatlerinde tarihi zirvesini 8,89'un üzerine taşıyan dolar/TL, bu sabah da yönünü yukarı çevirdi. Sabahın erken saatlerinde geçen haftanın kapanışının altında, 8,87'ler civarında dengelenen dolar/TL, piyasalarda işlemlerin artmasıyla birlikte yeniden yükselişe geçti. Bu yükselişle birlikte dolar/TL, cuma günü gördüğü tarihi zirvesini 8,8995'e kadar yükseltti. 

Euro/TL ise cuma günkü kapanış seviyesi olan 10,4288'in hemen altında yatay seyrediyor. 

Gözler Kavcıoğlu'nun yarınki konuşmasında

Yabancılar zaten oldukça düşük seviyelerdeki Türkiye yatırımlarını daha da azaltma yönünde tüm TL ve TL cinsi yatırım araçlarında satış yönlü işlem yaptılar. Lokaller ise 265 milyar dolar civarındaki döviz birikimlerinden kar realizasyonu yada nakit TL ihtiyacı için 2 milyar dolara yakın seviyede döviz bozdurdular. TCMB'nin faiz indirimi kararı sonrasında TL varlıklardaki satış baskısı BIST-100'de özellikle bankacılık endeksinde tahvil piyasasında CDS'lerde yani tüm Türkiye varlıklarında görüldü.

Bu hafta piyasalar TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Salı günü Finansın Geleceği toplantısında yapacağı konuşmaya odaklandı. Piyasalar TCMB ve siyasilerin yapacağı konuşmalardan önümüzdeki aylarda da "politika hatası" olarak görülen faiz indirimlerinin devam edip etmeyeceğini anlamaya çalışacaklar.

Kaynak: Dünya

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.