Dolar/TL yeni haftaya rekorla başladı

Dolar/TL yeni haftaya rekorla başladı

Dolar/TL yeni haftanın ilk işlem gününde rekor seviyeyi test etti.

Küresel piyasalarda doların ivme kaybettiğine yönelik sinyaller gelirken, Dolar/TL kurundaki yükseliş ivmesi devam ediyor.

Dolar/TL kuru yeni haftanın ilk işlem gününde 26,25'i aşarak yeni rekor seviyesini test etti. Yılbaşından bu yana dolar/TL'de yükseliş yüzde 40'ı aştı.

Yeni haftanın ilk işlem gününde Bloomberg dolar endeksinde yatay bir seyir dikkat çekiyor.

Bloomberg Dolar Endeksi geçen hafta boyunca yüzde 1,97 gerilemişti. Bu düşüş, Kasım ayından bu yana en sert haftalık düşüşe işaret etmişti.

Endeksteki düşüş, ABD’de açıklanan enflasyon verilerinin hız kestiğine dair işaretlerin Fed’in faiz artırımlarının sonuna yaklaşıldığı beklentisini oluşturmasıyla hız kazandı.

Dolarda düşüş öngören yatırımcılar, Fed’in faiz indirmeye başlamasıyla bu hareketin daha da hız kazanacağı görüşündeler.

Standard Bank G-10 Stratejisi Direktörü Steven Barrow Cuma günü yayımladığı notta, “Doların birkaç yıl sürecek bir düşüş trendine girmesi beklentimiz kısmen, Fed’in sıkılaştırma döngüsünün gevşeme döngüsüne dönüşeceği ve bunun diğer merkez bankaları da indirime gitse bile doları aşağı çekeceği gerçeğine dayanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

BNP Paribas Asset Management Fon Yöneticisi Peter Vassallo da “İleriye yönelik en olası patika, doların önümüzdeki aylarda zayıf kalması” dedi. Vassallo Avustralya doları, Yeni Zelanda doları ve Norveç kronunda değer kazancı bekliyor.

Bloomberg Makro Stratejisti Simon White da “Reel getiri eğrisi düzleşirken, dolardaki hakim düşüş eğilimi bozulmadan kalmaya hazırlanıyor” dedi. Ancak farklı görüşte olanlar da var.

Invesco Asset Management’tan Georgina Taylor verileri izlemeye devam ettiklerini, enflasyonun henüz kontrol altına alındığından emin olmadıklarını belirtiyor ve dolardan vazgeçmeye hazır olmadıklarını vurguluyor.

Goldman Sachs Group’tan Michael Cahill de dolardaki herhangi bir düşüşün, geçmiş döngülerden daha sığ kalacağı görüşünde.

Kaynak: Bloomberg HT

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.