Dolar/TL'de son durum

Dolar/TL'de son durum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığında Cumhurbaşkanı kararnamesiyle yapılan değişiklik sonrasında Dolar/TL 'deki ilk fiyatlamalar hızlı yükselişe işaret etti.

Kararın ardından yapılan ilk kotasyonlarda yüzde 16'nın üzerinde bir yükseliş izlenirken, dolar/TL fiyatlamalarında sığ işlemlerde 8,47 seviyeleri kaydedildi. Ardından dolar/TL'de 8,04 seviyesine kadar çekilme izlendi.

Euro/TL'de ilk fiyatlamalarda en yüksek seviye 9,74 olarak kaydedilirken sepet kur da 9,22'nin üzerini test etti.

Bloomberg Dolar Endeksi yeni haftaya yatay başlarken, ABD 10 yıllık tahvil getirisinde yüzde 1,67 seviyesi kaydedildi.

Morgan Stanley ekonomistleri dolar/TL kurundaki harekete ilişkin olarak, "Mevcut politikanın devam ettiği senaryoda Türk lirası cinsi sabit getirili menkul kıymetlerdeki yukarı yönlü hareketin, yüksek pozisyonlanma ve son aylardaki varlık fiyatı performansının iyi haberlerin büyük ölçüde fiyatlandığına işaret etmesiyle, geçen aylara göre daha ölçülü olacağını düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Cumartesi gününün ilk saatlerinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Naci Ağbal görevden alınırken TCMB'de başkanlığa Şahap Kavcıoğlu atanmıştı.

Yeni TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ilk açıklamasında enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama hedefine vurgu yaptı.

Kavcıoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kanun’la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir.

Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır."

Kaynak: Bloomberg HT

instabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.