Donald Trump 83.3 milyon dolar tazminata mahkum edildi

Donald Trump 83.3 milyon dolar tazminata mahkum edildi

Eski Başkan Donald Trump çok sayıda davayla karşı karşıya.

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, cinsel saldırı iddialarını reddettikten sonra karalamakla suçlandığı bir yazara 83.3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

Cuma günü yedi erkek ve iki kadından oluşan jüri, Elle dergisinin eski köşe yazarı E Jean Carroll'a 18.3 milyon dolar maddi tazminat ve 65 milyon dolar da manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

New York'taki mahkeme salonunda nefeslerin tutulduğu bu karar, Carroll tarafından talep edilen 10 milyon dolardan fazla tazminatın çok üstünde.

Bu karar, Mayıs ayında farklı bir jürinin Trump'ı Carroll'a yönelik cinsel istismar ve hakaretten sorumlu bulması ve 5 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetmesinin ardından geldi.

Jüri üyelerine cinsel saldırının gerçekleşip gerçekleşmediği değil, sadece 77 yaşındaki Trump'ın Carroll'ın iddialarını reddederken başkan olarak yaptığı iki açıklama için ne kadar ödeme yapması gerektiği soruldu.

Carroll, Trump'ı 1996 yılında New York'ta bir mağazada tesadüfen karşılaştıktan sonra kendisini zorla taciz etmekle suçlamıştı.

Trump ise iddiaları reddetmiş ve Carroll'ı anı kitabının satışlarını arttırmaya çalışan "tam bir dolandırıcı" olmakla suçlamıştı.

Trump'ın yalanlamalarının saygın bir gazeteci olarak itibarını "paramparça ettiğini" ifade eden Carroll, kararın ardından bir yayıncı aracılığıyla yaptığı açıklamada kararı "yere serildiğinde ayağa kalkan her kadın için büyük bir zafer ve bir kadını baskı altında tutmaya çalışan her zorba için büyük bir yenilgi" olarak nitelendirdi.

Kasım ayında Cumhuriyetçilerin başkan adayı olmak için güçlü bir konumda bulunan Trump ise kararı "kesinlikle saçma" olarak değerlendirdi.

Trump sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hukuk sistemimiz kontrolden çıkmış durumda ve siyasi bir silah olarak kullanılıyor" dedi. "BURASI AMERİKA DEĞİL!"

Trump Cuma günü erken saatlerde duruşmaya katılmış ancak Carroll'ın avukatı kapanış konuşmasını yaparken Manhattan'daki mahkeme salonunu terk etmişti.

Eski başkan kendi avukatının kapanış konuşması ve müzakerelerin bir kısmı için geri döndü ancak karar açıklanmadan önce mahkemeyi tekrar terk etti.

Trump ayrıca New York'ta görülen ve eyalet avukatlarının, servetini abartan mali tablolar kullanılarak verilen krediler ve yapılan anlaşmalardan haksız kazanç elde edildiğini iddia ettikleri 370 milyon doların iadesini istedikleri bir dolandırıcılık davasında da karar bekliyor.

Trump ayrıca, 2020 başkanlık seçimlerini Joe Biden'a karşı kaybetmesinin sonucunu değiştirmek için komplo kurduğunu iddia eden Georgia'daki bir dava da dahil olmak üzere çok sayıda ceza davasıyla karşı karşıya.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.