Donbass'ta Ukrayna askerlerine yönelik saldırılar sürüyor

Donbass'ta Ukrayna askerlerine yönelik saldırılar sürüyor

Rusya destekli güçlerin düzenlediği saldırılar sonucu bir Ukraynalı asker daha öldü.

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesini kontrol altında tutan Rusya destekli silahlı güçler, Ukrayna birliklerine saldırılarını sürdürüyor. Rusya destekli güçlerin son bir günde düzenlediği saldırılar sonucu bir Ukraynalı asker daha öldü.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, bölgedeki ayrılıkçı Rus silahlı güçlerinin, 1 Kasım’da Ukrayna birliklerine 11 defa saldırdığı duyuruldu. Rus destekli güçlerin düzenlediği saldırıların ikisinin Minsk Anlaşmaşları çerçevesinde yasaklanan silahlarla düzenlediği belirtildi.

Öte yandan, Washington Post’un ABD’li ve Avrupalı uzmanlara dayanarak hazırladığı bir haberde, Rusya’nın yeniden Ukrayna sınırlarına asker ve teçhizat yığmaya başladığı ileri sürüldü.

Karadeniz ve Kırım'da bir süredir devam eden gerilim, son olarak ABD'nin bölgeye gelen savaş gemisiyle beraber yeniden yükselmişti.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.