DSÖ uyardı: Koronavirüs Afrika'da hızla yayılıyor

DSÖ uyardı: Koronavirüs Afrika'da hızla yayılıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 salgınının Afrika kıtasında yayılımının arttığı uyarısında bulundu ve kıtada yaşanan test kitlerine ihtiyacına dikkat çekti.

DSÖ'den perşembe günü yapılan açıklamada yeni tip koronavirüsün özellikle kırsal alanlarda hızla yayıldığı ifade edildi.

Afrika kıtasında 200 bini aşkın Covid-19 vakası olduğu belirtilen DSÖ açıklamasında, virüsün kıtada yayılımının hızının ivme kazandığı ifade edildi. Eski kıtada en az 5 bin 600 kişinin pandemi nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklayan örgüt, kıta ülkelerinde yeterli sayıda test kiti bulunmadığı konusunda uyarıda bulundu.

DSÖ Afrika Bölge Müdürü Matshidiso Moeti, Afrika kıtasında görülen vaka sayısının tüm dünyada görülenin yüzde 3'ünden az olduğunu ancak yayılım hızının endişe verici olduğunu ifade etti.

Güney Afrika alarm veriyor

DSÖ Afrika Bölge Müdürü Moeti, kıtada görülen vakaların yüzde 25'inin Güney Afrika'da yaşandığını söyledi.

Ülkede Western Cape ve Eastern Cape illerinde çok sayıda günlük vaka ve ölüm rapor edildiğini ifade eden Moeti, “Özellikle Western Cape'de görülen vaka ve ölüm sayısı trendi Avrupa ve ABD'de yaşanana benziyor” dedi.

Güney Afrika'da yaklaşık bir ay süren sokağa çıkma yasağı aşamalı bir şekilde hafifletilmeye başlanmıştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.