Dünya Bankası'ndan gıda ve enerji uyarısı

Dünya Bankası'ndan gıda ve enerji uyarısı

Dünya Bankası, Rusya-Ukrayna savaşının küresel ekonomide bir durgunluğa yol açabileceğini açıkladı.

Dünya Bankası, Rusya-Ukrayna savaşının küresel ekonomide bir durgunluğa yol açabileceğini, bu nedenle gıda ve enerji fiyatları üzerinde olumsuz etki oluşabileceğini açıkladı.

ABD Ticaret Odası'nda gerçekleşen bir etkinlikte konuşan Dünya Bankası Başkanı David Malpass, yüksek enerji fiyatlarının vurduğu Almanya ekonomisinin gelişme konusunda yavaşladığını ve bunun sonucunda ülkede gübre üretiminde meydana gelen azalmanın diğer ülkelerdeki koşulları daha da kötüleştirebileceğini söyledi.

Reuters'ta yer alan bir habere göre Malpass "Küresel ekonomideki durumu göz önüne aldığımızda, durgunlukla nasıl başa çıkabileceğimizi görmek zor." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Malpass, Ukrayna ve Rusya ekonomik gücünde önemli bir daralma tahmin ettiklerini söylerken, Avrupa ülkeleri, Çin ve ABD'nin ise daha yavaş ekonomik büyüme katettiğinin altını çizdi.

Küresel durgunluktan en çok gelişmekte olan ülkeler etkilenecek

Enerji fiyatlarının ikiye katlanmasının tek başına durgunluğu tetiklemek için yeterli olduğunu vurgulayan Malpass, gübre, gıda stokları ve enerji kaynaklarının tedarikinde yaşanan azalmaların gelişmekte olan ülkelerin üretimlerini daha fazla etkileyeceğini savundu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.