Dünya genelinde vaka sayısı 10 milyonu aştı

Dünya genelinde vaka sayısı 10 milyonu aştı

Dünya genelindeki toplam koronavirüs vaka sayısı 10 milyonu aştı.

Reuters haber ajansının verilerine göre dünya genelinde koronavirüse yakalananların toplam sayısı pazar günü itibarıyla 10 milyonu aştı. Virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı nedeniyle şimdiye kadar 497 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

ABD'de vaka sayısı 2,5 milyonu aştı

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, ABD'de kayıtlara geçen koronavirüs vaka sayısı cumartesi günü 2,5 milyonu aştı. Ülkede salgının başlangıcından bu yana 125 binden fazla kişi ise Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

New York Times gazetesinin haberine göre, cuma günü ülkede 24 saat içerisinde 45 bin yeni vaka kayıtlara geçti. Johns Hopkins Üniversitesi ise bu süredeki yeni vaka sayısını ise 45 bin 255 olarak açıkladı. Geçen perşembe günü 39 bin 818 yeni koronavirüs vakası ile salgının başlangıcından bu yana bir gündeki en yüksek yeni vaka sayısına ulaşılmıştı.

Brezilya'da son durum

Dünya genelinde ABD'nin ardından en fazla koronavirüs vakasının görüldüğü ikinci ülke olan Brezilya'da son 24 saatte 38 bin 693 yeni koronavirüs vakası kayıtlara geçti. Bin 109 kişi ise Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Brezilya'da kayıtlara geçen bir milyon 310 binden fazla koronavirüs vakası bulunuyor. Covid-19'e bağlı toplam ölü sayısı ise 57 bin 070.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.