Dünya koronavirüs ile mücadele ederken Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan 'maskesiz' tatbikat

Dünya koronavirüs ile mücadele ederken Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan 'maskesiz' tatbikat

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, ordu güçlerinin Japon Denizi'ne doğru birden fazla kısa menzilli füze ateşlemesini, koronavirüs tehdidi nedeniyle maske takan askerlerle izlediği bildirildi.

Kuzey Kore'nin devlet haber ajansı KCNA'da yer alan haberde, Kim'in, dün ülkenin doğusundaki Wonsan kentinde yapılan "savaşa hazırlık tatbikatı"nı yerinde izlediği belirtildi.

Haberde, tatbikatın başarılı şekilde sonuçlandığı, ateşlenen kısa menzilli balistik füzelerin de Kuzey Kore'nin doğu sınırlarına düştüğü ifade edildi.

Kuzey Kore balistik füzelerin ardından takip eden diğer günlerde de topçu bataryalarıyla tatbikat yaptı.

Kim'in etrafındaki askeri yetkililerin maske taktığı vurgulanan haberde, kendisinin ise tatbikatı maske kullanmadan takip ettiğine dikkat çekildi.

Haberde, Kuzey Kore'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tehdidi nedeniyle askerlerin toplu eğitim yapmalarının geçici yasaklandığı vurgulandı.

Kapalı bir ülke olan Kuzey Kore'de henüz Covid-19 bağlantılı bir vaka ya da buna bağlı ölüm açıklanmadı ancak internetten yayın yapan Daily NK gazetesi, Ocak ayından bu yana ülkede 20'den fazla kişinin ölümünün şüpheli olduğunu iddia etti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.