Dünya Sağlık Örgütü'nden Ebola uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü'nden Ebola uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Ebola virüsünün komşu ülkelere yayılabileceğine dair uyarıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Ebola virüsünün komşu ülkelere yayılabileceğine dair uyarıda bulundu.

"Acil durum kararı almadık"

WHO Direktörü Tedros Adhanom toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Acil Durum Komitesinin halk sağlığı ile ilgili uluslararası bir acil durum ilan etmeme yönünde bir karar aldık. Ancak bu, Dünya Sağlık Örgütü’nün Kongo Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgınını ciddiye almadığı anlamına gelmiyor. Salgın ortadan kaldırılıncaya kadar çalışacağız” dedi.

Komite, hastalığın ortadan kaldırılması konusunda hala derin endişe duyduklarını vurgularken, faaliyetleri artırmanın gerekli olduğunun altı çizildi. Komite ayrıca sürekli olarak tetikte olmanın önemli olduğunu belirterek, aşı lisanslarının hızla alınması için çağrıda bulundu.

142 kişi hayatını kaybetti

Kongo Sağlık Bakanlığı, ebola virüsünün Kuzey Kivu’da yayılmaya başlamasından bu yana 3 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıklayarak, hayatını kaybedenlerin sayısının 142’ye yükseldiğini bildirdi.

WHO’nun açıklamasına göre salgının ortaya çıkmasından bu yana 220’den fazla vaka kaydedildi.

Virüsün yayılma riski yüksek

Sağlık çalışanlarının salgınla mücadelesini engelleyen milislerin silahlı saldırılarına ek olarak, Kuzey Kivu’daki yoğun nüfusun sınırdan Uganda ve Ruanda’ya geçerek virüsün yayılmasına neden olma riski var.

Acil Durum Komitesi Başkanı Robert Stephan şu ana kadar Kongo sınırlarından çıkan herhangi bir ebola vakasının olmadığını vurgulayarak, durumların değişmesi halinde WHO ve Acil Durum Komitesi’nin ebola salgınının ortadan kaldırılması için küresel acil durum başlatmak zorunda kalabileceğini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.