Dünya Sağlık Örgütü'nden yeni skandal: Kongolu kadınlara tecavüz edildi

Dünya Sağlık Örgütü'nden yeni skandal: Kongolu kadınlara tecavüz edildi

Dünya Sağlık Örgütü çalışanlarının Ebola Salgını döneminde pek çok Kongolu kadına tecavüz ettiği açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 2018-2020 Ebola Salgını döneminde sağlık personelinin pek çok Kongolu kadına tecavüz ettiğini kabul etti.

Artan şikayetler üzerine incelemede bulunduklarını belirten Dünya Sağlık Örgütü Genel Müdürü Doktor Tedros Adhanom Ghebreyesus, iddiaların doğru olduğunu itiraf etti.

Ghebreyesus Ebola salgınıyla mücadele etmek üzere 2018-2020 döneminde Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde istihdam edilen personellerinin, yaşları 13 ila 43 arasında değişen 80 Kongolu kadına tecavüz ettiklerinin tespit edildiğini, gerçek rakamın daha yüksek olmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Ghebreyesus'un açıklamasına göre bu tecavüzlerin faii olan 21 görevli tespit edildi.

"Üzgünüm"

Doktor Tedros Adhanom Ghebreyesus "Olanlar için üzgünüm. Dünya Sağlık Örgütü tarafından size hizmet vermek üzere görevlendirilenlerin size yaptıkları kötülükler için üzgünüm." dedi.

Tecavüz kurbanlarının en küçüğü ve tecavüz edildiğinde 13 yaşında olan Jolianne, başına gelenlere dair ifadesinde şunlara değinmişti:

"Nisan 2019'da Mangina kasabasında yol kenarında telefon kartı satarken bir Dünya Sağlık Örgütü çalışanı arabasıyla yanımdan geçerken beni eve bırakabileceğini söyledi. Arabasına binmemin ardından beni bir otele götürüp bana tecavüz etti."

Dünya Sağlık Örgütü'nün yaşananlarla ilgili üzgün olduğuna dair açıklamalarla yetinmesi ve sadece tespit edilen faillerin yargılanacağının açıklanması tepki çekti.

İnsan hakları savunucuları, alınmayan tedbirler nedeniyle tüm Dünya Sağlık Örgütü'nün bir soruşturmadan geçirilmesini ve yargılanmasını talep ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.