"Dünyada Biontech aşısı olanlara üçüncü doz aşı yapan ülke yok"

"Dünyada Biontech aşısı olanlara üçüncü doz aşı yapan ülke yok"

Bugünden itibaren iki doz aşısını olmuş 50 yaş ve üzeri herkes ve sağlık çalışanlarının üçüncü doz aşıları yapılacak.

Sağlık Bakanlığınca Covid-19'a karşı toplumsal bağışıklığın sağlanması amacıyla yürütülen aşılama çalışmalarında bugünden itibaren iki doz aşısını olmuş 50 yaş ve üzeri herkes ve sağlık çalışanlarının üçüncü doz aşıları yapılacak.

Türkiye'de salgınla mücadele kapsamında toplumsal bağışıklığın sağlanabilmesi için ilk olarak Çin'den 30 Aralık 2020'de getirilen Sinovac firmasının ürettiği Coronavac aşılarının birinci dozu, 14 Ocak'ta sağlık çalışanlarına uygulanmıştı. Daha sonra 90 yaştan itibaren başlayarak isteyen herkesin aşılamasına geçilmişti. 11 Şubat'ta ise CoronaVac aşısının ikinci doz uygulaması başlamıştı.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Mehmet Ceyhan kararla ilgili yaptığı açıklamada, Sinovac aşısı olanların üçüncü dozda Biontech aşısı olmasının delta varyantına karşı etkili bir koruma için gerekli olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Ancak Bilim Kurulu'nun iki doz Biontech olanlar için de üçüncü doz aşı olabilme hakkı tanımasının gerekçesini anlayamadığını söyleyen Ceyhan Habertürk TV yayınında yaptığı açıklamada, “Dünyada bunu yapan başka bir ülke yok. Bu yönde bilimsel bir veri de yok” dedi.

Kaynak: Gazete Duvar

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.