Dünyanın en derin batığı: İkinci Dünya Savaşı'nda batan bir ABD gemisi keşfedildi

Dünyanın en derin batığı: İkinci Dünya Savaşı'nda batan bir ABD gemisi keşfedildi

ABD destroyerı, İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya'ya karşı mücadele vermişti

İkinci Dünya Savaşı’nda Japonya-ABD savaşında Amerikan donamasına ait bir destroyer enkazı, Filipinler açıklarında keşfedildi.

Amerikalı emekli deniz subayı ve kaşif Victor Vescovo, Sammy B olarak bilinen USS Samuel B. Roberts. ismiyle 1944'te Japon filosuna karşı savaş vermiş geminin enkazını denizin yaklaşık 7 bin metre altında keşfettiğini duyurdu.

İki parça olarak tarihin en derin batık gemisi olarak gün yüzüne çıkarılan enkazı keşfeden Vescovo yaptığı açıklamada, bir maziyi tekrar canlandırdıklarını aktardı.

Sammy B olarak bilinen gemi, 25 Ekim 1944 tarihinde Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetlerinin en büyük gemi zayiatı verdiği Leyte Körfezi Savaşı'nın son zamanlarında Samar açıklarında meydana gelen bir muhaberede yer almıştı. ABD güçleri, Leyte'de Japonya Deniz Kuvvetlerine büyük zarar vermişti.

Tarihi arşivlere göre ABD donanmasına ait destroyer Sammy B, Japon ağır kruvazörünü kullanılamaz hale getirmiş ve bir diğer kruvazör üzerinde de büyük hasar bırakmıştı. Tüm cephaneliğini tüketen Sammy B, Japon savaş gemisi Yamato tarafından vurulmuş ve batmıştı. ABD destroyer mürettebatından 89'unun öldüğü, 120'sinin kurtarıldığı açıklanmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.