Dünyanın en pahalı şehri Tel Aviv

Dünyanın en pahalı şehri Tel Aviv

Araştırmalara göre Tel Aviv dünyanın en pahalı şehri oldu. Tel Aviv niçin dünyanın en pahalı şehri?

Yapılan yeni hesaplamalara göre dünyanın en pahalı şehri Tel Aviv oldu. Böylece ilk kez İsrail kontrolündeki bir şehir dünyanın en pahalı şehirleri listesinde zirveye oturdu.

Ünlü dergi The Economist'in araştırma ve analiz bölümünün dünyanın en pahalı şehirleri alanında yaptığı listeleme çalışmasında daha önce 6. sırada olan Tel Aviv ilk sıraya çıktı. Listede 173 şehir bulunuyor. Listede hesaplama dolar üzerinden yapılıyor.

Bunda İsrail'in para birimi şekelin son dönemde dolar karşısında değer kazanmasının, İsrail'de özellikle ulaşım ve yiyecek alanında son dönemde gerçekleşen büyük zamların başat etkende olduğu belirtiliyor.

Listede Paris 2., Singapur 3., Zürih 4., Hong Kong 5., New York 6., Cenevre 7., Kopenhag 8., Los Angeles 9., Osaka 10. sırada yer aldı. Geçmiş yıllarda uzun bir dönem Tokyo başta olmak üzere Japon şehirleri listede ilk sıraları doldururken artık bu şehirlerin daha gerilere düşmesi dikkat çekti.

Listede İran'ın başkenti Tahran ABD'nin uyguladığı yaptırımların yol açtığı enflasyon nedeniyle 79. sıradan 29. sıraya çıkarken Suriye İç Savaşı'nın Suriye para birimini çok düşürmesi nedeniyle Suriye'nin başkenti Şam yine listede en son sırada yer aldı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.