Dünya'nın Rüşvet Piyasası: 2 Trilyon Euro

Dünya'nın Rüşvet Piyasası: 2 Trilyon Euro

IMF Başkanı Lagarde'nin ekonomik gelişmeyi engellediğine vurgu yaptığı yolsuzlukla ilgili olarak açıkladığı rakamlar dudak uçuklattı.

Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde Londra'daki yolsuzlukla mücadele zirvesinden önce yaptığı açıklamada her yıl dünya genelinde 1,3 ila 1,75 trilyon Euro tutarında rüşvet ödendiğini, söyledi. Lagarde, yolsuzluğun ekonomik gelişmeyi engellediğini ve küresel büyüme hızını yaklaşık yüzde 2 oranında frenlediğini dile getirdi.

Deutsche Welle'nin haberine göre, Para Fonu Başkanı yolsuzluğun sadece ekonomiyi olumsuz etkilemekle kalmayıp, hilekârlık yüzünden sosyal yardım programlarına yeterli kaynak ayrılamadığını, çevrenin korunmasıyla ilgili kuralların da yeterince uygulanamadığını ifade etti. Christinne Lagarde kalkınma halindeki ülkelere önyargılı bakılmasıyla ilgili olarak da, yolsuzluğun kültürel bir problem olduğu görüşüne katılmadığını ve yolsuzluğun bazı az gelişmiş ülkelerde gelişmiş ülkelerdeki kadar yaygın olmadığını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.