Durumu gittikçe kötüleşiyor: BAE'de siyasi mahkum olan İmran açlık grevinde

Durumu gittikçe kötüleşiyor: BAE'de siyasi mahkum olan İmran açlık grevinde

Hapishanede cinsel saldırıya, işkenceye maruz bırakılan ve açlık grevine başlayan tutukluların gün geçtikçe daha kötü bir duruma geldiği ifade ediliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı olan ve düşünce suçları ile siyasi suçlardan hapiste bulunan İmran Rıdvan'ın ailesi ve yakınları, 6 haftalık açlık grevi sonrası Rıdvan'ın sağlığının gün geçtikçe daha da çok bozulduğunu ifade etti.

"BAE tıbbi yardım yapmayı reddediyor"

İsmini vermek istemeyen bir akrabası Rıdvan'ın sağlık durumunun oldukça kötü olmasına ve acı çekmesine rağmen BAE yetkililerinin tıbbi yardım yapmayı reddettiğini söyledi.

"Tanınmayacak hale geldi"

Aile üyeleri Rıdvan'ı son ziyaretlerinin ardından, açlık grevi nedeniyle çok fazla zayıfladığını ve tanınmayacak hale geldiğini belirtti. Ailesinin İmran Rıdvan'ı yalnızca 3 dakika görmesine müsade edildi. Siyasi tutuklunun, kan şekerindeki ani düşüş ve susuzluk dolayısıyla ağır böbrek sancısından muzdarip olduğu dile getiriliyor.

Açlık grevine başladığı 25 Mayıs'tan bu yana 10 kilo kaybeden ismin çok yavaş konuşabildiği va hareket etmekte güçlük çektiği ifade edildi.

Rıdvan'ın hapishane yönetiminden defalarca tıbbi tedavi talebinde bulunduğu ancak bunun reddedildiği söyleniyor. Ağrı kesici almasına ve midesinin durumuyla alakalı bir uzmanla görüşmesine izin verilmediği de ailesinin iddiaları arasında. Bu durumun siyasi mahkumda geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına yol açacağı düşünülüyor.

BAE hapishaneleri kötü şöhretleriyle tanınıyor

Bir siyasi aktivist olan Rıdvan, 2013 yılında ulusal güvenliği tehlikeye attığı gerekçesiyle hapse atıldı. Kendisiyle birlikte hapse atılan birçok aktivist de bulunuyordu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında İmran Rıdvan, Nepalli gardiyanlar tarafından cinsel saldırıya maruz kalması sonrası açlık grevine başladı. BAE hapishanelerinde mahkumların oldukça zor şartlar altında tutulduğu, sürekli aşağılandığı belirtiliyor. 2011 yılında Arap dünyasında başlayan gösterilere karşı kendi ülkesinde sert bir tutumu olan BAE'nin hapishaneleri de kötü ünleriyle biliniyor. Geçtiğimiz günlerde ülkenin Yemen'de El Kaide mensuplarına işkence ettiği gizli hapishaneler ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.