Duterte: İnsan hakları mı? Canı cehenneme!

Duterte: İnsan hakları mı? Canı cehenneme!

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ile bir araya geldi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, başkent Manila'da düzenlenen 50. Güney Doğu Asya Ülkeler Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen basın toplantısında "İnsan hakları mı canı cehenneme!" dedi.

Ülkede bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ile bir araya geldi. 

Görüşmeden önce insan hakları konusunun ele alınıp alınmayacağı sorularını cevapsız bırakan Duterte, basın toplantısında bu konuda gelen bir soru üzerine "İnsan hakları mı, canı cehenneme!" değerlendirmesinde bulundu.

Duterte sözlerini, "Polis ve askerler benim sorumluluğumda öldü. Marawi'de şu anda devam eden çatışmalara uyuşturucudan başka ne sebep oldu? Bu nedenle insan haklarını karıştırmayın." şeklinde sürdürdü.

Duterte, 23 Mayıs'ta IŞİD'in ele geçirdiği Marawi'de "kalkışma olduğu" gerekçesiyle anayasanın kendisine verdiği yetkiye dayanarak eyalette 60 günlük sıkıyönetim ilan etmişti.

Marawi'de iki aydan uzun süredir devam eden çatışmalar ve operasyonlarda 491 militanın öldürüldüğü, 114 asker ve 45 sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

TİLLERSON'DAN DESTEK MESAJI

Filipinler'in "daha önce hiç kimsenin baş etmek zorunda kalmadığı bir yolla savaşan düşmana" karşı mücadelesine destek olacaklarını kaydeden Tillerson, "Durumu kontrol altına almaya başladıklarını düşünüyoruz." demişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.