Düzce'de 6.0 büyüklüğünde deprem

Düzce'de 6.0 büyüklüğünde deprem

Türkiye saati ile 04.08 sularında meydana gelen deprem İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hissedildi.

AFAD, meydana gelen depremde 37'si Düzce'de olmak üzere 46 kişinin yaralandığını açıkladı.

Açıklamada Düzce'de 37, İstanbul'da 1, Zonguldak'ta 6, Sakarya'da 1, Bolu'da da 1 kişi olmak üzere 46 kişinin yaralandığını kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi, Düzce'de meydana gelen deprem hakkında yaptığı açıklamada depremin şiddetinin 6.0 olarak ölçüldüğünü belirtti.

"70'in üzerinde artçı sarsıntı var"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremle ilgili yaptığı açıklamada kontrollü elektrik kesintilerinin yaşandığını, çok sayıda artçı deprem kaydedildiğini belirtti:

"70’in üzerinde artçı sarsıntı var. Bu seviyelerde 4’ün üzerinde artçı sarsıntı olabilir o yüzden az hasarlı ya da hasarlı binalarda durmamak lazım. Şu ana kadar bize ağır hasarlı binayla ilgili ihbar ya da bildirim gelmedi. Yaptığımız taramalarda da böyle bir sonuca ulaşmış değiliz.

Bir elektrik kesintisi var. Bunların önemli bir bölümü kontrollü bir kesinti. Mahalle mahalle kontrollü bir şekilde elektrik veriliyor. Hem doğalgaz hem de elektrik kaçakları olsun, bunlarla ilgili tedbirli olarak elektrik kesilmesi söz konusu. AFAD ekiplerimiz ve Kızılay ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor."

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.