e-Ticaret devi Amazon Türkiye pazarına giriyor

e-Ticaret devi Amazon Türkiye pazarına giriyor

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un Mart ayında Türkiye pazarına gireceği ifade ediliyor.

Uzun süredir Türkiye'ye geleceği konuşulan Amazon'un Mart ayında Türkiye'de işlemlere başlayacağı belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda ABD merkezli online perakende devi Amazon`un Türkiye pazarına girmesinin ardından küresel ticaret sitesi Türkiye’de şirketini kurdu. ABD'li e-Ticaret devi Amazon'un Türkiye'ye giriş tarihi belli oldu. Toptancı ve satıcılara "hazır olun" mesajı veren Amazon'un mart ayı sonu itibarıyla Türkiye'de test satışlarına başlayacağı belirtildi. Amazon'un Türkiye piyasasına ortalamanın altında bir komisyon oranıyla girmesi beklenirken e-ticaretten perakende sektörüne kadar tüm alanlarda kartlar yeniden karılacak.

Girdiği ülkelere o ülkenin en büyük e-ticaret platformunu satın alan Amazon'un Türkiye'de de Hepsiburada'yı satın alacağı iddia edilmişti. Hepsiburada daha önce yaptığı açıklama ile iddiaları yalanlarken, gelen haberler de o yönde. Gelen haberlere göre firmanın amazon.com.tr adıyla faaliyet göstereceği belirtiliyor. Amazon'un Türkiye'deki faaliyetlerine ise mart ayı sonunda büyük bir lansmanla başlaması bekleniyor. Toptancı ve satıcılara "Mart ayı için hazırlık" çağrısı yapan firmanın belirli ürün kategorisinde test satışlarına başlayacağı bildirildi. Ayrıca Lüksemburg ekibinin önümüzdeki hafta Türkiye'ye gelerek büyük firmalarla görüşmeler gerçekleştireceği öğrenildi. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, servetini 2017 yılında 99 milyar dolara çıkararak dünyanın en zengin kişisi unvanını Bill Gates'ten almıştı. Amazon hisseleri, tarihinde ilk defa bin 500 doları aşarken Bezos'un serveti de 124 milyar dolara ulaştı.

AMAZON NEDİR ?

1994 yılında kurulan ve market değeri 150 milyar doların üzerinde olan dünyanın en popüler ve bilinen perakende alışveriş sitelerinden biridir. Amzon’un içerisinde kitap, bilgisayar yazılımları ve donanımları, filmler, müzikler, elektronik cihazlar ve oyuncaklara kadar hemen her kategoriden ürün yer almaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.