eBay Amazon'a dava açtı: 'Satıcıları ayartmaya çalışıyorlar'

eBay Amazon'a dava açtı: 'Satıcıları ayartmaya çalışıyorlar'

E-ticaret sitesi eBay, rakibi olan Amazon'a, başarılı satıcılarını yasa dışı yollarla ayartmaya çalıştığı gerekçesiyle dava açtı.

İnternet üzerinden alışveriş sitesi eBay, eBay'in sitesinde kayıtlı en başarılı satıcıları yasa dışı yollardan kendi sitesine çekmeye çalıştığı gerekçesiyle rakibi Amazon'a dava açtı.

eBay Amazon'a, Amazon'un temsilcilerini eBay'de hesap açıp satış yapan şirketlere Amazon.com internet adresinde satış yapmak üzere mesaj yolladıkları suçlamasını yöneltti. eBay, bunun kendisinin kullanıcıları ile yaptığı sözleşmeyi ihlal ettiğini iddia etii.

eBay'in Kaliforniya'daki mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde Amazon'un eBay'e "komplo" kurduğu ifade edilirken, eBay bunun "dikkatli bir şekilde organize ve koordine edilmiş dünya çapında bir kampanya" olduğunu belirtti. Şirket, Amazon'un amacının "eBay satıcılarının Amazon'da satış yapmaları için yasa dışı olarak ayartma" olduğunu aktardı. eBay aynı zamanda bu uygulamanın şirkete zarar verme amacını taşıdığını da öne sürdü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.