Ebu Azrail, Türkmen kentine yapılan operasyonda ortaya çıktı

Ebu Azrail, Türkmen kentine yapılan operasyonda ortaya çıktı

Şii komutan, Türkmen şehri Telafer'e doğru ilerleyen Haşdi Şabi güçlerinin arasında poz verdi.

İran ve ABD destekli Şii milis grubu Haşdi Şabi,  Musul'un batısındaki Türkmen şehri Telafer'e doğru ilerlerken Ebu Azrail'in de onların yanında olduğu ortaya çıktı. Daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği tehditlerle gündeme gelen Ebu Azrail lakaplı Eyüp Falih el Rubayi, İmam Ali timlerinin komutanlığını yapıyor. 

 

Haşdi Şabi, IŞİD'in Musul'un 50 kilometre batısında bulunan Telafer'den Suriye'ye kaçmasını önlemeye çalışıyor.

Ebu Azrail, diri diri yakılan 'IŞİD şüphelisi' bir Sünni'nin cesedini baltası ve kılıcıyla 'şavurma gibi' doğradığı görüntülerden dolayı dünya kamuoyunu dehşete düşürdü.


Ebu Azrail ve Ebu Mehdi El Mühendis

Yakın zamanlarda Ebu Azrail, 2009'da ABD tarafından teröristler listesine alınan ve İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin vekili olarak belirlenen, Ebu Mehdi El Mühendis ile fotoğraf çekildi. El Mühendis şu an Haşdi Şabi güçlerini komutan yardımcılığı görevini yürütüyor. 


Ebu Azrail ve Muhammed Naghi

Mühendis ve Ebu Azrail'in de İran Devrim Muhafızları ile yakından ilişkisi var. Ebu Azrail Temmuz'da İran'a gittiğinde, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Besiç milislerinin lideri Muhammed Naghi ile tanışmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.