Ebu Hanzala tahliye edildi

Ebu Hanzala tahliye edildi

Kamuoyunda Ebu Hanzala olarak tanınan Halis Bayancuk'un tahliye edildiği bildirildi.

"Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Halis Bayancuk'un (Ebu Hanzala) tahliye edildiği bildirildi.

Bayancuk’un hapis cezasına çarptırıldığı dava dosyası, 28 Aralık 2022'de Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Ebu Hanzala hakkında bugün görülen duruşmada tahliye kararı verildiği açıklandı.

30 Mayıs 2017'de "IŞİD'in üst düzey yöneticisi olduğu" iddiasıyla gözaltına alınana Halis Bayancuk'un mahkemesi tutuklandığı 7 Haziran 2017 tarihinden bu yana devam ediyordu.

Bayancuk geçmiş yıllarda da birçok defa tutuklanmış ve serbest bırakılmıştı.

Üç yıl önce de tahliye edilmişti

"Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla altı yıldır tutuklu olarak yargılanan Bayancuk, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ara kararıyla tahliyesi Nisan 2020'de tahliye edilmişti.

Ancak bu karara Sakarya Cumhuriyet Savcısı Serkan Özgen tarafından itiraz edilmiş, Bayancuk hakkında verilen tahliye kararına yapılan bu itiraz mahkemece kabul edilmiş ve hakkında cezaevinden tahliye edilmeden yakalama kararı çıkartılmıştı.

Verilen karar sonrası Bayancuk, aynı tarihte Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarılmış ve tahliye edilmeden yeniden tutuklanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
154 Yorum