Ebu Ubeyde: Düşmanın direnişi ortadan kaldırma hedefi başarısızlığa mahkum

Ebu Ubeyde: Düşmanın direnişi ortadan kaldırma hedefi başarısızlığa mahkum

Ebu Ubeyde, ne İsrail'in devam eden saldırılarının ne de "özel askeri operasyonların" rehineleri eve geri getirmeyeceğini ifade etti.

Hamas'ın askeri kanadı Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze’de "direnişi ortadan kaldırma" hedefinin, "başarısızlığa mahkum" olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik saldırılara başlarken amaçlarının "Hamas'ı ortadan kaldırmak" olduğunu ileri sürmüştü.

İzzeddin El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde bir ses kaydında Gazze'de tutulan rehinelerin serbest bırakılmasının "saldırıların durmasına" bağlı olduğunu söyledi.

Ebu Ubeyde, ne İsrail'in devam eden saldırılarının ne de "özel askeri operasyonların" rehineleri eve geri getirmeyeceğini söyledi.

Ebu Ubeyde, " Müzakereler dışında düşman esirlerin canlı olarak serbest bırakılması mümkün değil." dedi.

İsrailli yetkililere göre Gazze'de halen 129 rehine bulunuyor.

Ebu Ubeyde müzakerelerin "alternatifi olmadığını" söyledi ve İsrail saldırılarının daha fazla rehinenin ölümüne yol açabileceği uyarısında bulundu.

Ebu Ubeyde'nin ses kaydından kısa bir süre önce Hamas'ın silahlı kanadı da üç İsrailli rehineyi gösteren bir video yayınladı ve bu rehinelerin İsrail saldırılarında öldüklerini belirtti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre İsrail’in 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarında 20.000’den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Geçen ay sağlanan ateşkesle İsrail hapishanelerinde tutulan 240 Filistinli karşılığında serbest bırakılan 80 İsrailli de dahil olmak üzere 100'den fazla rehine serbest bırakılmıştı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın lideri İsmail Heniye dün Mısır'ı ziyaret ederek yeni bir ateşkes ve kalan rehinelerin serbest bırakılması için görüşmeler gerçekleştirdi. Ancak görüşmelerden henüz yeni bir anlaşma çıkmış değil.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.