Egemen Bağış Prag Büyükelçiliğine atanıyor

Egemen Bağış Prag Büyükelçiliğine atanıyor

17-25 Aralık sürecinde gündeme gelen isimlerden Eski Avrupa Bakanı Egemen Bağış'ın Prag Büyükelçiliği’ne atanması kesinleşti.

17-25 Aralık sürecinin ardından adı Reza Zarrab davasında da anılınca bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa eden eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın, Prag Büyükelçiliği’ne atanması kesinleşti.

Sözcü'de yer alan habere göre, İran’a ABD ambargosunun delinmesi olayı nedeniyle ABD'de tutuklanan 17-25 Aralık sürecinin kilit ismi Rıza Zarrab dosyasında adı geçen Bağış için Çekya Cumhuriyeti’nden diplomatik onay istendi.

Kavakçı Malezya'da büyükelçi olmuştu

Fazilet Partisinden milletvekili seçilen ve yemin törenine başörtüsüyle katılıp vatandaşlıktan çıkarılan Merve Kavakçı, Malezya'da Büyükelçi olmuştu. AK Parti Eskişehir eski milletvekili Murat Mercan ise halen Tokyo'da büyükelçilik yapıyor.

AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Abdülkadir Emin Önen Çin Halk Cumhuriyeti'ne Pekin Büyükelçisi olarak atandı.

AK Parti Bursa eski Milletvekili Tülin Erkal Kara 2016'da Makedonya, AK Parti İzmir eski Milletvekili Zekeriya Akçam ise 2012'de Cakarta Büyükelçisi olmuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.