Eğitim Bir-Sen'den Andımız tepkisi: İnanç sistemimize uymuyor

Eğitim Bir-Sen'den Andımız tepkisi: İnanç sistemimize uymuyor

Bir programa konuk olan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi, Danıştay'ın Andımız kararına ilişkin, "Eğer bir andsa, dini karşılığı olması lazım" dedi.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi, Danıştay'ın Andımız kararına ilişkin, "Eğer bir andsa, dini karşılığı olması lazım" dedi. Selvi, Andımız'ın Türkiye'nin kültürüne ve inanç sistemine uymadığını da sözlerine ekledi.

Selvi'nin konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde

Sputnik'in haberine göre, uygulamanın dini ve kültürel karşılığı olmadığının altını çizen Selvi, "Hem dini karşılığı hem de kültürel karşılığı olmayan militarist bir uygulamanın yıllar boyunca tekrarlanmasını eleştirdik. Eğer bir andsa, bunun dini karşılığı olması lazım" diye konuştu.

Andımız'ın yazarı Reşit Galip'i de hatırlatan Selvi, şunları söyledi:

"Andımız, Türkiye'ye ezan travmasını yıllar boyu yaşatmış olan Reşit Galip'in yazdığı bir metin. Bu metnin, ne Milli Eğitim Temel Kanunu'yla, ne de anayasanın temel ilkeleriyle alakası yok."

"Türk'ün doğruluğunu, çalışkanlığını ifade etmek için çocukları sabahleyin içtima etmek gerekmez. Çocuklarımız öğretmenlerinden en iyi şekilde doğruluğu, çalışkanlığı öğrenirler."

Selvi sözlerine devam ederken, "Bizim geçmiş kültürümüzle, inanç sistemimizle alakası olmayan bir uygulama"  ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.