Ekmek Üreticileri Federasyonu: Ekmek 2 TL olmalı

Ekmek Üreticileri Federasyonu: Ekmek 2 TL olmalı

Un fiyatlarına yapılan zamdan sonra açıklama yapan Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı, "Fırıncıların giderlerini karşılayabilmeleri için ekmek fiyatları 2 TL olmalıdır" dedi.

Un fiyatlarına zam gelmesinin ardından açıklama yapan Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, ekmeğin 2 TL olması gerektiğini söyledi. 

Telefonla canlı yayına bağlanan Kavuncu, şu ifadeleri kullandı:

 "Yüksek artışlardan dolayı ekmeğimize zam gelmesi şart oldu, fırıncılarımız şu anda büyük bir ekonomik sıkıntı çekiyor. Şu anda 250 gram ekmeğin maliyeti 1.75 TL. %10 iskonto olduğu zaman, fırıncının para kazanması, ayakta kalması,  işçilerin parasını ödemesi, kirasını ödemesi için, doğal gazı ve yakıt giderlerini karşılaması için ekmeğe zam yapılması lazım. Ana madde una da %45 zam gelmesinden dolayı ekmeğin Türkiye genelinde 2 TL olması gerekiyor." 

"Un ticareti sıkıntısı var"

Gelen zamlardan dolayı un tedariğinde sorun yaşandığını ifade eden Kavuncu, "Özellikle uncular büyük sıkıntı yaratıyorlar. Fırıncılarımıza 90 gün vadeyle un satıyorlardı, 90 ve 120 günlük vadeyi kaldırmış bulunuyorlar. peşin fiyatına un vermeye çalışıyorlar. Ancak fırıncının peşin fiyatına alım gücü yok." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.