"Ekonominin başına geçmeyi reddeden Mehmet Şimşek seçim sonrasını işaret etti"

"Ekonominin başına geçmeyi reddeden Mehmet Şimşek seçim sonrasını işaret etti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonominin dümenine getirmeyi düşündüğü belirtilen eski maliye bakanı Mehmet Şimşek aktif siyasete girmeyi düşünmediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski maliye bakanı Mehmet Şimşek ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Görüşme sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Şimşek, Erdoğan ile görüşmesinin samimi bir ortamda gerçekleştiğini ifade etti.

Kendi alanına giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazır olduğunu vurgulayan Şimşek, yurt dışında finans kuruluşlarındaki işleri nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmediğini şu sözlerle ifade etti:

"Sn Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde Ak Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım.

Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

"Seçim sonrası kararı"

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yavuz Değirmenci'nin aktardığı kulis bilgisine göre, Şimşek'in aktif siyasete girmeyi istemediğini ancak seçim sonrasında oluşacak hükümette ekonomiden sorumlu bakan olmayı kabul ettiğini belirtti.

Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan-Şimşek görüşmesinin ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik görüşmelere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Mehmet Şimşek aktif siyasette yer almayı düşünmüyor ama her türlü desteği verecek. Sizler şunu merak ediyorsunuz; aday olacak mı diye. Kendisi siyasetten ayrıldıktan sonra pek çok işle meşgul. Sivil toplum kuruluşlarında görevleri var. Aktif siyaseti düşünmüyor. Kendisi aktif siyasetten ayrılırken kararının bu olduğunu ifade etmişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın parti ya da hükümet politikalarına dönük olarak her konuda katkıyı vereceğini, yardımcı olacağını, emek sarf edeceğini bir defa daha ifade etti.

Bizim kendisiyle dışarıda da görüştüğümüz bir arkadaşımız. 'Ben Cumhurbaşkanımızın parti, hükümet, ekonomi politikalarına destek vermeye, birikimimi yansıtmaya, destek vermeye hazırım' demiştir arkadaş. Seçim süreci olduğu için bu tür görüşmelerle ilgili “olağanüstü bir hava” oluşturulduğunu savunan Çelik, Kendisi aktif siyaseti arzu ederse, partimizin bütün mekanizmaları açıktır."

"Ekonominin başına getirilmesi bekleniyordu"

Öte yandan geçtiğimiz gün Reuters'a isimlerinin gizli kalması şartıyla konuşan AK Partili bazı yetkililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonominin başına eski başbakan yardımcısı ve maliye bakanı Mehmet Şimşek'i getirmeyi planladığını belirtmişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.