Ekşi Sözlük Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Ekşi Sözlük Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Sosyal paylaşım sitesi Ekşi Sözlük, ay başında alınan erişim engeli kararını Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşıdığını açıkladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan sorgulamada, Ekşi Sözlük'ün kurum kararıyla erişime engellendiği görülüyordu.

Geçtiğimiz ay yaşanan engelleme kararıyla ilgili olarak Ekşi Sözlük'ten yapılan açıklamada, "Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. bilgi aldıkça paylaşacağız." ifadeleri kullanılmıştı.

Sonrasında ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla 21 Şubat'ta erişim engeli getirilen Ekşi Sözlük hakkındaki karar 2 Mart'ta kaldırılmıştı. Ekşi Sözlük CEO'su Başak Purut erişim engelinin kaldırılmasını sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğiʼnin Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli kararını kaldırmasına yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği itirazı onaylayarak Ekşi Sözlükʼe erişim engeli getirilmesini 3 Mart'ta kesinleştirmişti.

AYM'ye başvuruldu

Son olarak Ekşi Sözlük'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti, adil yargılanma hakkı ve haberleşme hürriyetinin ihlaline son verilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"merhaba,
düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti, adil yargılanma hakkı ve haberleşme hürriyetinin ihlaline son verilmesi için anayasa mahkemesi'ne başvurduk. bu çerçevede, anayasa mahkemesi'nden söz konusu hakların ihlal edildiğine karar vermesini ve ihlalin sonuçlarının giderilmesi için yeniden yargılama yapılmasına hükmetmesini talep ettik. sona ermiş bir hak ihlali olmadığından, halen, her gün milyonlarca kişinin anayasal haklarının ihlali devam etmekte olduğundan başvurumuzun hızlıca incelenerek hukukun ve anayasamızın gerektirdiği şekilde sonuçlandırılmasını bekliyoruz.
herhangi bir gelişme olması halinde sizlerle paylaşacağız, gösterdiğiniz tüm destek için teşekkür ederiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.