Ekvador'da çete savaşları: 10 ölü

Ekvador'da çete savaşları: 10 ölü

Ekvador Ulusal Polis Komutanı William Villaroel, Guayaquil bölgesinde düzenlenen saldırının çeteler arasında toprak kontrolü üzerine rekabet sonucu düzenlenmiş olabileceğini söyledi.

Güney Amerika ülkesi Ekvador'un Guayaquil bölgesinde düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti.

Ekvador Savcılığı tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, saldırının gerçekleştiği yerde bir tüfek ve 9 milimetre kalibreli tabancaların bulunduğu ifade edildi.

Ulusal Polis Komutanı William Villaroel, saldırıyı gerçekleştiren kişileri bulmak için gerekli incelemelerin yürütüldüğünü söyledi.

Villaroel ayrıca, saldırının 'organize suç çeteleri' arasında toprak kontrolü üzerine düzenlenmiş olduğunu değerlendirdiklerini belirtti.

Ekvador hükümeti saldırının ardından Guayaquil bölgesi ve çevresinde olağanüstü hal ilan etti. Böylece bölgede 01.00 ila 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yönetim, "uyuşturucu kaçakçısı çetelerin sebep olduğu suçlardaki artış" nedeniyle yakın zamanda sivillere kişisel savunma amaçlı silah taşıma ve kullanma yetkisi vermişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.