El Bab mayın ve tuzaklı bombalardan temizleniyor

El Bab mayın ve tuzaklı bombalardan temizleniyor

TSK'nın destekli Özgür Suriye Ordusu, ele geçirdikleri Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezinde mayın temizliğine başladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezini ele geçirmesinin ardından, IŞİD'in ilçeye yerleştirdiği mayın ve bomba düzeneklerini temizlemeye devam ediyor.

Koalisyon güçleriyle koordineli başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Bab bölgesinin kontrol altına alınmasıyla ÖSO birlikleri ilçede kontrollü bir şekilde dolaşıyor.

Bazı ÖSO mensupları, cep telefonuyla ilçede fotoğraf çektiriyor. 

Bazı aileler ilçedeki evlerine girmeye çalışırken evlere yerleştirilen mayınlar bir bir patlıyor, patlama sonucu ölen ve yaralananlar oluyor. ÖSO, evleri kontrol edilmeyen sivilleri evlerine girmemeleri konusunda uyardı.

IŞİD'ın döşediği mayınları temizleme faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Hatib, "Bu temizlik 3-4 gün içinde bitecektir. Örgütün evlere, sokaklara ve caddelere yerleştirdiği mayın ve patlayıcıları bomba imha uzmanlarımız dedektörlerle bularak etkisiz hale getiriyor.'' dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.