El Bab rejim ve TSK'nın kuşatması altında

El Bab rejim ve TSK'nın kuşatması altında

Esed güçlerinin El Bab'ın güneyinde bir noktayı ele geçirirken TSK'nın da kuzeyden tamamen kuşatma altına aldığı bildiriliyor.

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında El Bab'ın kuzeyden tamamen kuşatma altına alındığı belirtiliyor.

AFP, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberinde Esed güçlerinin de güneyde kritik bir bölgeyi ele geçirdiğini, IŞİD'in Halep'te son kalesi El Bab'ın 'tamamen kuşatma altına alındığını' duyurdu.

Halihazırda Bab merkezi kuzey, batı ve doğudan kuşatılıyor. Fırat Kalkanı Harekatı'nda TSK ve ÖSO'nun Türkiye sınırından Suriye içlerine ilerlediği derinlik 35,1 kilometreyi buldu. Azez-Cerablus hattını IŞİD ve PYD/PKK'dan ele geçiren TSK ve ÖSO güçleri, Bab'a geçen Aralık ayında odaklanmıştı. Harekatta şu ana kadar ilçe sınırlarındaki toplam 24 yerleşim IŞİD'den alındı.

TSK destekli ÖSO güçleri, Bab merkezinin 1 kilometre yakınına kadar sokulmuş durumda. Diğer yönlerden merkeze uzaklıkları ise 2 ila 3 kilometre arasında değişiyor.

Rejim güçleri ile muhaliflerin El Bab, Kabasin, Tadif ve Baza'yı kuşatmasına 5 kilometre kaldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.