El Beluci: Sünni ülkeler İran rejimine karşı birlik olmalı

El Beluci: Sünni ülkeler İran rejimine karşı birlik olmalı

İran rejimi karşıtı aktivist Ebu Muntasır El-Beluci, İran'ın kendilerine karşı eyleme geçtiği gibi Sünni ülkelerin de Tahran yönetimine karşı birlik olması gerektiği çağrısında bulundu.

İngiltere'de yaşayan İran rejimi karşıtı aktivist Ebu Muntasır El-Beluci, İran'ın kendilerine karşı eyleme geçtiği gibi Sünni ülkelerin de Tahran yönetimine karşı birlik olması gerektiği çağrısında bulundu.

Sosyal medya platformları üzerinden bir video yayımlayan Beluci, Amerika ve İsrail'in İran'a karşı saldırıya geçmesi halinde halkın da yönetime karşı ayaklanacağını öne sürdü.

"İran'da yönetime karşı bir savaş olması halinde Şii halk da ayaklanacak"

Beluci "Böyle bir savaşın patlak vermesi halinde, İran halkı Tahran yönetimi karşısında Amerika ve İsrail'e yardım edecek. Bunun sebebi İran rejimini kimsenin sevmemesi. Bu yardımın Sünnilerden geleceğini kastetmiyorum, bizzat Şiilerin İran rejimine karşı çıkacağını söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Beluci ayrıca Şiilerin, Sunnilerin bu rejimden nefretinden çok daha fazla yönetime karşı nefret beslediğini savundu.

İran'ın Sünni bir ülke olduğu vakitlerde İslam dünyasının incisi olduğunu vurgulayan Beluci, İran'ın Şiiliğe döndüğü andan itibaren kendisi ve diğer ülkeler üzerinde büyük bir kötülüğe yol açtığını belirterek, İran'ın Sünni günlerine döndürülmesi gerektiğini kaydetti.

Irak'ta, Lübnan'da ve Suriye'de savaşan İran paralı askerlerinin Afganistan, Pakistan ve diğer Arap ülkelerinden gelen Şii kuvvetler olduğunu söyleyen Beluci, "Peki, neden sünni ülkeler bundan ders çıkarıp benzer işler yapmıyor." diye sordu.

"İran, paralı askerlerin ihtiyaçlarını karşılamak için halka olan yardımı askıya aldı"

Öte yandan Beluci, İran rejiminin bölge ülkelerde savaşan paralı birliklerinin ihtiyaçlarını karşılamak için halka yönelik tüm devlet yardımlarını askıya aldığına dikkat çekti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum