'El Chapo' davası hakkında merak edilenler

'El Chapo' davası hakkında merak edilenler

Joaquin 'El Chapo' Guzman, ülkesi Meksika'da iki kez hapisten kaçmayı başardıktan sonra sonunda ABD'ye sınırdışı edildi. "Günümüzün en kötü şöhretli suçlusu" diye tanımlanıyordu.

20 yıldan uzun süredir ABD makamları tarafından isteniyordu ve Chicago Suç Komisyonu tarafından Al Capone'dan bu yana ilk "Bir numaralı halk düşmanı" unvanını hak ettiğine karar verilmişti.

Şimdi ABD'ye iadesinden yaklaşık iki yıl sonra, Sinaloa Karteli'ne liderlik yapmak ve ABD'ye 14 milyar dolar tutarında eroin ve kokain sokmakla suçlandığı mahkemesi başlayacak.

Savcılar, 61 yaşındaki Guzman'ı, "suç, şiddet, ölüm ve yıkım dolu" hayatının geri kalanı boyunca maksimum güvenlikli bir ABD hapishanesinde tutmaya yetecek delillere sahip olduklarına inanıyor.

da2.jpg

'El Chapo' ABD'li aktör Sean Penn ile buluşmasından kısa süre sonra üçüncü kez yakalanmıştı.

El Chapo (bücür) takma adlı Guzman'a uyuşturucu kaçakçılığı, ateşli silahlar ve kara para aklama dahil 11 farklı suçlama yöneltildi. Guzman suçlamaları reddediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.